Fransk sallad

En så god sallad med inspiration från sallad lyonnaise. Att pochera ägg är verkligen inte svårt men om du ändå känner att du inte har tålamod till det så kör på helt vanliga kokta ägg istället med krämig gula.

20 min

4 port.

200 g bacon

4 ägg + 4 tsk ättika

2 msk dijonsenap

1 klyfta vitlök pressad

1 dl majonnäs

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

200-300 g blandad sallad

4 skivor vitt bröd

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Sätt på två kastruller med vatten.

Knäck äggen i varsitt litet glas med 1 tsk ättika i.

Skär fläsket i kuber och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.

Baka i ugnen tills det är krispigt, ca 10 min, när det är 2-3 minuter kvar på fläsket lägg brödet på ett galler och rosta det med.

Vispa ihop dijonsenap, vitlök majonnäs, olivolja och vinäger i botten på ett stort fat.

Riv ner frissésalladen på fatet.

När vattnet kokar dra de av plattan och gör en virvel i vattnet med en slev.

Häll i äggen, 1 och 1. 2 i varje kastrull.

Låt de ligga i det kokheta vattnet tills vitan omslutit sig kring gulan och vitan är fast, det tar ca 3 minuter.

Överkurs – knäck äggen i en finmaskig trådsil så den tunna delen av vitan rinner av och lägg ägget sen i ättika. På så vis får du ett perfekt poscherat ägg.