Vinnarrätten Mitt kök-duellen

Den 8 november 2014 duellerade jag mot Paolo Roberto på Mitt kök mässan i Stockholm. Det var såklart jättekul och lite nervöst som det alltid är när man tävlar. Jag lagade en rätt som jag hittade på kvällen innan på några av mina favoritråvaror som pumpa, getost, chorizo och äpple. Här kommer receptet så kan ni laga och se om ni gillar den lika mycket som juryn gjorde, för jag vann nämligen den här duellen!

10624731_10152780846010630_2999408829908978965_n10434344_10152780100455630_4233085394921469956_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinnarrätt!

4 små portioner

1 liten butternut pumpa

1, 5 liter grönsaksbuljong

1,5 dl vispgrädde

1 dl torr äppelcider

 

1 Chorizo korv av bra kvalité (Äter du glutenfritt så kontrollera att korven är glutenfri)

 

1 litet äpple

2 nävar färsk spenat

 

100 g smör

1 citron

1 dl rostade hasselnötter

 

100 g monte enebro ost

 

Skala och dela ner puman i mindre kuber, koka den mjuk i grönsaksbuljong.

Sila av.

Koka upp grädde, mixa ner pumpa och cider, smaka av med salt.

Dela chorizon i små bitar och knaperstek den.

Bryn smöret, tag av från värmen och häll i saften och zesten från citronen samt hasselnötterna.

Dela äpplet i små kuber och stek det hastigt med salt och peppar i lite smör. Vänd i spenaten och låt den bli mjuk.

Bred ut pumpakrämen i en stor tallrik eller 4 små, toppa med alla olika komponenter som på bilden, ringla över citron och hasselnötssmöret och avsluta med att smula över osten.

(RECEPT OCH BILD ÄR FRAMTAGET PÅ UPPDRAG AV SVENSKA POSTKODLOTTERIET)
Share:

Kommentera