Råraka med halloumi

Potatisälskare som jag älskar jag råraka, det bästa med den här rätten är att jag lagar den på sånt som alltid finns i min kyl och alla älskar den!

Rårakor 4 st

200 g halloumi

4-5 potatisar -500 gram

2-3 morötter -200 gram

1 tsk salt

Smör eller olja att steka i

Riv halloumi fint på ett rivjärn och lägg i en bunke

Grovriv potatis och morot och lägg i bunken med halloumi.

Häll på salt.

Blanda om.

Hetta upp en panna med olja eller smör

Lägg i en ¼ av rivet och platta till med en stekspade.

Stek på medelvärme i ca 6 minuter på varje sida.

Låt ligga och hålla värmen i en form i ugnen på 120 grader medan du steker resten på samma vis.

Servera med exempelvis avokadosalsa.

 

Avokadosalsa

2 avokado

1 dl creme friache

½ citron

 

1 krm salt

½ tsk tabasco

1/2 vitlöksklyfta

Skala och mosa avokadon ihop med creme fraîche, citronsaft, salt, tabasco och finhackad vitlök.