boeuf bourguignon

800 g högrev

svartpeppar

vitpepper

200 g rökt sidfläsk

250 g färska champinjoner

200 g steklök

1 solovitlök

1 morot

smör att steka i

2 msk tomatpuré

1 l rött vin gand sud merlot

2 st lagerblad

4 kvistar färsk timjan

3 msk oxfond

Persilja

 

Dela högreven i grytbitar om 3×3 cm.

Salta och peppra.

Skiva fläsket i cm stora bitar

Dela champinjonerna

Skala löken.

Skala vitlöken och hacka den i småbitar

Skala och hacka moroten i småbitar.

Stek köttet och fläsk på högvärme så de får rejält med färg i en stekpanna.

Häll köttet i en gryta.

Stek champinjonerna på hög värme i smör så de blir gyllenbruna. Lägg på ett fat och spara till serveringen.

Stek lökarna hastigt och häll de i grytan.

Stek vitlök, morot och tomatpure hastigt och häll i grytan.

Häll vin, lagerblad, timjan, fond och persiljekvistar i grytan.

Låt sjuda under lock i minst 4 timmar. Späd eventuellt med vatten under tiden.

Tillsätt champinjonerna och klipp över persiljan.

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONDBERG.
Share: