Halloumiburgare med soltorkade tomater

Om du inte testat halloumiburgare ännu är det hög tid tycker jag för det är bland det godaste som finns! Dressingen och den picklade löken gör den här burgaren till en 10 poängare.

Burgare

8 halloumiburgare

olja att steka i

 

Picklad lök

2 rödlökar

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

Skiva rödlöken så tunt du kan i ringar.

Koka upp ättika, vatten och socker.

Lägg löken i den varma ättikslagen och låt den dra tills servering.

 

Dressing

3 dl grekisk yoghurt

1 msk dijonsenap

1 msk tahini

6 soltorkade tomater

1 msk finhackad timjan

1 vitlöksklyfta

1 krm tabasco

1 krm salt

1 krm svartpeppar

 

Till servering 

huvudsallad

2 tomater

2 avokado

Toastbröd

Riv eller pressa vitlöken i en skål.

Tillsätt salt, peppar, tabasco, tahini, timjan och dijonsenap.

Blanda runt och ha i yoghurt och rör ihop till en dressing.

Skiva tomater och avokado och skölj salladen.

Hetta upp en stekpanna med olja i.

Stek halloumin på medelvärme ca 1-2 minuter på varje sida så den får fin färg och är helt varm och mjuk hela vägen igenom.

Bred dressing i bröden på både botten och locket, , lägg på ett salladsblad, skivor av tomat och avokado.

Lägg på 1-2 skivor halloumi, toppa med den picklade rödlöken, lägg på locket och hugg in.

 

Tips- ett kaffefilter är perfekt för att servera burgare i utan kladd.

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD