Kryddstekt kyckling med sommarsallad

Kryddpepparn kommer verkligen till sin rätt här ihop med fänkål och dill. Salladen är ren och skär sommar på en tallrik.

3–4 kycklingfiléer (totalt 800 g)

1 msk kryddpeppar

1 msk torkad oregano

1 msk fänkålsfrö

3 krm salt

2 vitlöksklyftor

olivolja att steka i

2 gröna paprikor

3 avokador

½ gurka

2 dl finhackad dill

1 pkt fetaost, à 150 g

saft från 1 citron

 

Blanda kryddpeppar, oregano, fänkål och salt och gnid in kycklingen i kryddorna.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper.

Banka ut kycklingfiléerna till 1 ½ cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba.

Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja med vitlöken i pannan. Stek cirka 3 minuter på varje sida.

Hacka paprikan, avokadon, gurkan och fetaosten i smått och lägg i en skål.

Pressa över citronsaft och addera dillen och blanda om.

Servera den nystekta kycklingen med salladen.

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD