Bakad lax med getost och dadlar

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

Lax och dadlar kanske låter lite långsökt, men testa jag lovar att ni kommer gilla det. Jag älskar den här rätten.

 

4 bitar laxfilé á 160 g

150 g getost

1 dl pinjenötter

4-6 dadlar

1 msk olivolja

200 g blandad

3 msk smakrik olivolja

salt och peppar

Sätt ugnen på 150 g.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form.

Pilla ur kärnan ur dadlarna.

Dra isär dadlarna i 2-3 bitar.

Skär ”fickor” i laxen och peta ner dadlar där.

Smula över getosten och toppa med pinjenötter.

Ringla över olivolja.

Salta och peppra.

Ställ formen i ugnen i ca 15 minuter, till innertemperaturen är ca 45 grader.

Flytta formen högre upp i ugnen och slå på grill effekt i 2 minuter så nötterna får lite färg.

Servera med sallad och olivolja