Paj med butternutpumpa och getost

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

Den söta butternutpumpan ihop med den salta getosten är en helt perfekt kombination som du inte får missa.

Pajskal

 

5 min + 30 min vila och tid för gräddning

 

1 burk avrunna kikärtor

1 msk olja

1 ägg

1 dl mandelmjöl

2 tsk fiberhusk

 

Kör allt i en matberedare till en deg.

Låt vila i kylskåp 15-30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer.

Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.

 

Fyllning

½ l /400 g Butternutpumpa

150 g Getost

3 Ägg

2 dl Grädde

65 g Spenat

1 krm Muskot

½ tsk Salt

 

Skala pumpan, ta bort kärnhuset och dela ner i små kuber.

Koka pumpan i 10 min i saltat vatten och häll sedan av vattnet.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot.

Lägg spenaten i pajskalet, lägg pumpan ovan på.

Häll över äggstanningen.

Smula över getosten.

Grädda i 30 minuter på 200 grader.

Låt svalna något innan servering.