Morotssoppa med ingefära

 

Nu är det dags att ladda med ingefära och boosta immunförsvaret så vi slipper tråkiga förkylningar, är du redan drabbad så är det här soppan som får dig på fötter igen! Den här soppan är perfekt för alla kan äta den, den innehåller alla nyttigheter och går snabbt att laga.

1 kg morötter

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 tsk tabasco

2 msk olivolja

½ dl riven ingefära

2 l god grönsaksbuljong

Ca 1 tsk salt

Färsk koriander

 

Skala och slanta morötterna.

Hacka löken grovt

Hetta upp en stor kastrull och häll i olivolja.

Fräs löken så den mjuknar lite.

Häll i morötter.

Tillsätt buljongen.

Låt koka med lock i ca 20 minuter tills morötterna är genommjuka.

Häll i riven ingefära.

Mixa soppan slät.

Smaka av med salt.

Servera med exempelvis lite koriander, en klick creme friche, bröd eller om du har rester av kyckling kan man ha i det med.