Valnötsfrallor

Valnötsfrallor

 

Gluten- ägg- och mjölkfria som är så goda att alla vill äta dom.

6 dl kallt vatten

1/4 pkt färsk jäst

6 dl bovetemjöl

1 msk honung

1 tsk salt

3 msk fiberhusk

2 dl havregryn (kolla att de är glutenfria om du har celiaki)

2 dl valnötter grovt hackade

 

Lägg mjölet i en skål

Gör ett avtryck med ett matskedsmått och häll i honungen i det.

Tillsätt vatten, jäst och salt.

Vispa till en slät smet, för hand eller med elvisp.

Strö ner fiberhusk och vispa samtidigt.

Blanda sen in havregryn och valnötter.

Låt degen svälla och jäsa i ca 2 timmar i en bunke täckt med plastfolie eller ett lock

Dela upp degen i ca 8 bitar, jag brukar bara ta en sked och gräva upp en lagom bit.

Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Blöt händerna med vatten och forma bitarna med lätta händer till frallor.

Strö eventuellt lite bovetemjöl över frallorna.

Låt jäsa på plåten i 20-30 minuter.

Grädda på 225 g i 25 minuter.

Låt svalna helt innan du skär i dom.