Grön ärtsoppa med mynta

Vårgrön soppa som är så enkel att svänga ihop att det nästan blir fånigt. Obeskrivligt gott är det också och jag lovar att alla älskar den.

 

15 min.

 

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

1 dl vitt vin

2 msk grönsaksfond

7 dl vatten

2 dl creme fraiche

500 g frysta ärtor

½ tsk salt

1 kruka mynta

¼ krm bikarbonat (kan uteslutas)

några varv svartpeppar

 

Finhacka lök och vitlök.

Stek lök och vitlök i smör i 3-4 minuter i en kastrull.

Häll på vitt vin, grönsaksfond, vatten, salt, svartpeppar och creme fraiche och låt det koka upp.

Häll i de frysta ärtorna och bikarbonat och låt de tina och bli varma i ca 4 minuter.

Grovhacka myntan och lägg i soppan.

Mixa sen till en slät soppa med en stavmixer.

Servera.

Share: