Zucchini och lökpaj med halloumi

Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food.

Pajskal  (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana filodeg)

Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

5 dl bovetemjöl

100 g smör, rumsvarmt

2 ägg

½ msk fiberhusk

3/4 tsk salt.

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Knåda ihop allt till en deg.

Tryck ut degen i en springform eller avlång form.

Förgrädda i 5 minuter på 200 grader

 

 

2 färska gula lökar

2 msk smör

1 zucchini

1 tsk salt

1 pkt halloumi

1 kruka basilika

3 ägg

2 dl vispgrädde

 

Skiva löken och stek den ett par minuter i smör.

Hyvla zucchinin tunt med en potatisskalare eller likande.

Blanda zucchinin med salt och låt stå i en sil och droppa av i 20 minuter.

Riv halloumin grovt.

Plocka av bladen på basilikan.

Vispa samman ägg och grädde.

Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet.

Grädda i 30-40 minuter på 175 grader.

Låt vila 20 minuter innan servering.