Pytt i panna i ugn

Ca 10 minuter + 15 minuter i ugnen

4 portioner

5 potatisar, valfri sort

5 morötter

(har du fler eller andra rotfrukter hemma kan man ha i de med)

2 rödlökar

3 portabellosvampar eller 10 champinjoner

2 vitlöksklyftor

400 g korv, gärna färsk (eller om du har rester av något annat hemma, kött, kyckling, chark osv)

4 msk olivolja

1 ½ tsk salt

1 paket gula senapsfrön (26g)

 

4 ägg

Inlagda rödbetor

 

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala potatis, morot och rödlök.
  3. Skär potatis, morot, rödlök, svamp och korv i små kuber och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg på vitlöksklyftor med skal, olja, salt och senapsfrön och blanda runt allt med händerna
  5. Baka i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
  6. Ta ut plåten och knäck 4 ägg över pytten.
  7. Baka i 4-5 minuter till så äggen tilllagas.
  8. Servera med rödbetor.