Ångad fylld ravioli med krämig citronsås

Receptet är framtaget i ett samarbete med Miele.

4 port

500 g färsk ravioli
2 dl crèmefraiche
1 dl vatten
1 tsk honung
½ msk ljus soja
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 krm nymalen svartpeppar
1 citron saft och zest
1 kruka basilika
1–2 dl riven parmesanost

 

Fördela pastan i 4 djupa tallrikar som tål värme.

Sätt ångungen på det automatiska programmet ”färsk ravioli”.

Följ anvisningarna.
Ta fram en kastrull och vispa ner crèmefraiche, vatten, honung, soja, fond, svartpeppar och citronzest.
Låt det koka upp.
Ta av från värmen och pressa i saften från citronen.
Rör om och smaka av.
Fördela såsen över den nyångade pastan.
Strö över parmesan och dra några varv med pepparkvarnen.

Toppa med basilika.

Dela: