Grönkålssallad med parmesandressing

(inlägget innehåller adlinks)

Recept från Carolas Advent Avsnitt 1

Fotograf: Lina Adamo

Grönkålssallad med parmesandressing

Den här salladen är ett av mina mest älskade recept och om ni följer mig kanske ni känner igen smakerna. Det här receptet har i olika versioner hängt med ett tag och jag måste ha med det även här för på julbordet är denna sallad klockren!   

70 g naturella macadamianötter
1 dl majonnäs
1 1/2 msk Dijonsenap
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 msk ljus soja
1 stor vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesan
250 g grönkål
1 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 200 g.
Lägg nötterna på en plåt och rosta i 5-8 minuter så de blir gyllene.
Ta fram en salladsskål.
Rör ihop majonnäs, dijonsenap, vinäger och soja i skålen.
Pressa i vitlöken och tillsätt parmesan.
Rör om.
Riv ner små blad av grönkål, allt utom stjälkarna.
Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl.
Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen.
Toppa med tranbären och servera!

Fler recept, tips & trix till julen hittar du i min senast kokbok Jul – hur lätt som helst, den kan du bland annat köpa här!