HullerombullertĂ„rta đŸ„ł

HullerombullertĂ„rta 🎂

3 Àgg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver.

SmörkrÀm:
150 g rumsvarmt smör
1 Àggula
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft och zest frÄn en citron
2 dl frysta blÄbÀr

(BjörnbÀr och mynta för dekoration)

SÀtt ugnen pÄ 225 g.
Vispa Àgg och socker med elvisp i 5 minuter.
Sikta i potatismjöl, kakao och bakpulver.
Vispa igen sÄ allt blandas.
LÀgg ett bakplÄtspapper pÄ en plÄt.
HÀll smeten dÀrpÄ och jÀmna till sÄ den ligger i en rektangel.
GrÀdda i 5-7 minuter.
StjÀlp upp kakan pÄ ett bakplÄtspapper med strösocker. LÄt svalna.

Rör ihop smör, Àggula, florsocker, citronsaft, citronzest och vaniljsocker.
Bred smörkrÀmen pÄ den avsvalnade rulltÄrtan.
Strö över blÄbÀr.
Rulla ihop pÄ kort eller lÄngsidan beroende pÄ hur tjock du vill ha den.
LÀgg skarven nedÄt.
Skiva upp, dekorera och servera!