Salmalax carpaccio

Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Salmalax

Carpaccio på salma lax med en syrlig citron och persiljedressing

Smaker som för tankarna till Italien. Serveras med rostad färskpotatis och ruccola som en varmrätt. Men kan lätt göras till en fräsch förrätt som passar perfekt på sommarens alla fester.

400 g salma lax

Machesallad

Citrondressingen

Skiva laxen så tunt du kan

Lägg machesallad på ett stort fat.

Sprid ut laxskivorna ovanpå.

Precis innan servering toppa med dressingen.

 

Citrondressing

1 dl olivolja

2 citroner saft och zest

1/2 vitlöksklyfta

1 krm chiliflakes

1 kruka färsk persilja

1 tsk gula senapsfrön

2 krm salt

1 krm Nymalen svartpeppar

 

Riv ner citronzest i en skål.

Riv ner den halva vitlöksklyftan.

Hacka persiljan.

Fyll på med saften från citronen och övriga ingredienser.

Blanda ihop.

 

Klart! Om du vill ha en matigare rätt servera med potatisen nedan.

 

Potatis

1 kg potatis, gärna rödskalig

Olivolja

Salt

65 g ruccola

 

Sätt ugnen på 225 grader

Skiva potatisen i ½ cm skivor.

Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.

Salta potatisen.

Ringla över olivolja.

Baka i ca 25 minuter.

Lägg potatisen i en skål, toppa med ruccola och servera till carpaccion.