(innehåller annonslänkar)

Hur lätt som helst 

Mat ska inte vara svårt, krångligt eller dyrt. Med Hur lätt som helst hoppas jag kunna så frön hos läsaren till hur man kan känna lust i matlagningen och bli mer kreativ i köket utan tidskrävande metoder eller dyra och krångliga ingredienser. Recepten är maträtter som jag lagar hemma alla dagar i veckan. I mitt kök ryms alla smaker och alla humör – så också i min kokbok!

Supergott & Supersnabbt

I Supergott & Supersnabbt välkomnar jag er in i mitt kök där det varje dag lagas supergod mat, supersnabbt. Som alltid när jag lagar mat blir det färgglatt, generöst och inbjudande. Alla mina enkla tips och trix får dig att glänsa i köket, varje dag.

En perfekt gräddig sås till linguinen vägs upp med syrliga citroner och krispiga hasselnötter för perfekt balans. Söt marängsviss får sällskap av en syrlig rabarbercurd som gör att hela desserten känns lätt som en sommarnatt, trots att den innehåller både supersöta maränger och vispgrädde. Här finns bara enkla recept – jag använder så få ingredienser som möjligt och förenklar momenten så långt som det går. Här kan du beställa boken.

 

Fest på 30 min

Fest på 30 min

Fest på 30 minuter är ett måste för alla som tycker att det är svårt att laga mat och bjuda hem folk. Och för dem som gärna vill ha fest, men
som har slut på inspiration till snabblagad festmat.

Med fantastiska menyer och smarta festtips hoppas jag att jag ska kunna inspirerar till fler enkla hemmafester. Boken ger dig också alla knep du behöver för att snabbt få ordning hemma och för att få gästerna att hjälpa till. Vilka förberedelser är viktiga – och vilka kan du strunta i? Hur trollar du fram en festlig dukning? Och hur mycket måste vara färdigt när gästerna kommer?

I boken hittar du festliga trerättersmenyer för alla tillfällen och du lagar de på bara trettio minuter: fredagsmys, after work, grillfest och lill-lördag är bara några exempel. Boken innehåller många favoriter som calvadosprosecco, krämig pecorinopasta med mynta, sesampanerad tonfisk med sojamarinerad sallad, hallon- och apelsinsviss och mycket mer. För meningen med livet, enligt mig, är att äta god mat, lösa världsproblem över ett glas vin, skratta sig hes och ful-dansa till gryningen.

 

iphone6_jess4

Nytt bröd – Baka gott utan gluten
Nytt fikabröd – baka gott utan gluten
Laga nytt – pasta, pizza, paj & pirog utan gluten
Baka nytt – ännu godare bröd utan gluten

Böckerna med glutenfritt tema har jag skrivit i samarbete med Maria Blohm.

Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Aldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd, kakor och bullar! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer. Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt. Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!

Flera titlar är översatta till den engelska, amerikanska, tyska, belgiska, norska, danska och finska marknaden.

Önskar du köpa flera signerade exemplar av någon titel, maila mig din förfrågan mail(a)jessicafrej.se

 

(boklänkarna är affiliate-länkar)