Ca 10 minuter + 15 minuter i ugnen
4 portioner
5 potatisar, valfri sort
5 morötter
(har du fler eller andra rotfrukter hemma kan man ha i de med)
2 rödlökar
3 portabellosvampar eller 10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
400 g korv, gärna färsk (eller om du har rester av något annat hemma, kött, kyckling, chark osv)
4 msk olivolja
1 ½ tsk salt
1 paket gula senapsfrön (26g)
4 ägg
Inlagda rödbetor
- Sätt ugnen på 250°.
- Skala potatis, morot och rödlök.
- Skär potatis, morot, rödlök, svamp och korv i små kuber och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg på vitlöksklyftor med skal, olja, salt och senapsfrön och blanda runt allt med händerna
- Baka i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
- Ta ut plåten och knäck 4 ägg över pytten.
- Baka i 4-5 minuter till så äggen tilllagas.
- Servera med rödbetor.