Välkommen till min värld!

Hej!

Jag heter Jessica Frej och är numera Amelias nya matskribent.  Första numret jag medverkar blir i nummer 19 som kommer ut i början på september, samtidigt som min femte kokbok ”Fest på 30 min.” når bokhandlarna (alltså är totalt överexalterad av detta faktum).

Jag har gått och vetat om det här i flera veckor och det har varit så himla svårt att inte prata om det, instagrama eller twittra. För jag är så otroligt glad över det här drömjobbet! Även om jag inte har fått berätta något så har jag såklart hunnit fira lite eftersom jag är väldigt noga på just den punkten, allt som kan firas ska firas. Här är jag och amelias underbara chefredaktör Maria Sognefors ute på stan och skålar i finbubbel!

 

Jag tänkte börja med att berätta kort om vem jag är genom att svara på frågorna i en ”mina vännerbok”.

Namn: Jessica Frej

Kallas för: I princip alla vänner från skolan kallar mig bara för Frej. Resten Jessica. Och väldigt ofta kallar folk mig fröken Frej eller Frejan helt på eget initiativ.

Ålder: 27 år.

Stjärntecken: Vädur. En ganska typisk sådan om jag förstått det rätt.

Bor: I en liten tvåa med kokvrå i Nacka. Det bästa med lägenheten är att vi har en egen liten uteplats med gräsmatta så att man alltid kan dricka kaffe med tårna i gräset på sommaren. Och att det är cykelavstånd till stan och samtidigt nära skärgården. Det sämsta är som ni kanske förstår storleken på det viktigaste rummen av alla, köket.

Civilstatus: Sambo med Martin, en snygg, rolig och glad dansk som jag blev kär i för 7 år sedan.

Favoritfärg: Rött (och leopard och guldglitter).

Favoritmusiker: Leonard Cohen.

Favoritmat: Potatisgratäng. Haft samma hela mitt liv.

Gör på fritiden: Lagar mat, bakar, läser, har fest, går på fest och tränar lite då och då.

Vad gör dig arg: Folk som inte bryr sig om omvärlden, historien och framtiden.

Vad gör dig glad: Middagar med nära vänner.

Framtidsdrömmar: Ett väldigt stort kök med vidsträckt utsikt och gigantiska fönster.

Vad är ”typiskt dig”: Att ha överdrivet lätt att både skratta och gråta.

Här börjar jag dagen. Svart kaffe och tårna i en något gulblekt sommargräsmatta. Det är mitt enklaste recept för en lycklig dag. Häng med här i bloggen  framöver så kommer jag bjuda på massor med mat, recept, inspiration, tips och en del trix!

 

Ha en underbar dag!

Kram