Snabbmat när den är som bäst!

Jag älskar snabbmat. Mat som går snabbt att laga alltså. Jag älskar också grillat lamm som är kryddat det med egen odlad rosmarin och en krämig potatisgratäng men problemet är att jag till vardags ofta kommer på att jag är hungrig med väldigt kort varsel, eller snarare 1-2 timmar efter jag borde ätit lunch.

Så som igår när jag kom hem från träningen vid 12.00 och var tvungen att svara på lite mail och ta några viktiga samtal så klockan plötsligt var 14.00. Jag satt och skrev och blev sjukt irriterad på saker som inte är irriterade, typ att sladden till mobilladdaren är lite för kort. Det vill säga jag var orimligt hungrig.

Jag löste det enkelt med en supergod pasta i tomatsås. Här kommer receptet, spara och plocka fram när ni är utsvultna och sugna på något varmt, mustigt och hemlagat som är klart på 10-15 minuter.

spagetti i tomatsås

Spagetti med mustig tomatsås

Tid: 10-15 min
2 portioner

1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
10 skivor chorizo salami, strimlade
1/2 dl tomatpuré
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1/2 dl rostade pinjenötter
1 dl hackade färska örter
150-200 g spagetti (ev. glutenfri)
salt till spagettivattnet
1 dl finriven parmesan

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
Fräs lök, vitlök, chorizo och tomatpuré i oljan i ett par minuter.
I med krossade tomater och 1 dl vatten som du fiskar upp från pastan som kokar.
Låt småkoka tills pastan är klar.
Häll av spagettin och blanda med tomatsåsen, örterna och parmesanosten.
Servera och njut!

Spagetti, tomatsås, gaffel

Lyckan som uppstår när man lagat en perfekt lunch på nolltid är porträtterad nedan: