Timme för timme

Jag får många frågor från vänner, bekanta och följare om vad jag egentligen gör på dagarna när jag inte lagar mat i tv eller skriver på en kokbok.

Idag såg min dag ut precis såhär:

08.00 Tid för frukost bestående av två frallor med ost och gurka, två stora koppar svart kaffe och ett glas blodapelsinjuice. Intogs i vanlig ordning framför nyhetsmorgon samtidigt som jag scrollar igenom mailen, Facebook, instagram & snapchat.

09.00 Hoppar in i bilen och åker mot Hellasgården med min kompis Linda.

10.00 Jag och Linda springer 10 km spåret och pratar om relationer, mat, karriär och veckans utmaningar. Vi tränar inför tjurruset i oktober så måste försöka hinna med minst ett löppass i veckan.

11.00 Telefonmöte med Juliana som ska fotografera mig imorgon, jag behöver nya pressbilder. Packar ihop kläder, smycken och rekvisita till fotograferingen.

12.00 Svänger förbi Andaman thai och plockar upp 1 pad thai till mig och 1 paneng curry till min sambo. Vi äter tillsammans hemma i huset som vi husvaktar den här veckan för att vattna tomatplator. Duschar och slänger träningskläderna i tvätten.

Tomatplantorna vi pysslar om

13.00 Tvättar kläder som jag ska ha imorgon, lägger alla rena klänningar på sängen i gästrummet för att se om jag har tillräckligt bra spridning på färgarna och om det är något som saknas.

klänning

14.00 Skriver ihop ett par korta texter till Amelia. Renskriver några recept. Bokar Tilde som ska sminka mig imorgon. Och tvättar min cykel som också ska få vara med på en bild imorgon.

Pilen

15.00 Testbakar två bröd. Hjälper min sambo med att översätta några korta texter till svenska (han är dansk).

16.00 Samlar ihop inspirationsbilder till imorgon och gör ett schema till alla inblandade.

17.00 Håller fortfarande på med inspirationsmappen, ni vet när man är helt förlorad på pinterest. Och  det tog lite extra tid för att jag blev avbruten av regnet och måste springa ut och ta in tvätten som hänger på tork.

18.00 Åker in till stan och känner mig något stressad över att klockan redan är sex därav hysteriskt smile. Måste hinna hitta exakta locations till morgondagens fotografering.

Jessica Frej

19.00 Promenerar omkring och letar fina platser.

Linnegatan

20.00 Tar en paus och äter middag på Riche. Alltså ni som bor i Stockholm eller har vägarna förbi måste slinka in på Riche och beställa Iberico grisen med risotto. Det är tredje gången jag äter den i sommar, det är en perfekt rätt. Brutalt god. Köttet är mört och krispigt på sina ställen med jättegod grillad smak. Risotton har ett perfekt tuggmotånd i riset och precis lagom salt och full av parmesan utan att bli för tung. Skynda att äta innan den försvinner från menyn.

Riche

21.00 Åker hem. Bakar av frallor som stått på jäsning, receptet kommer här imorgon. Blev så himla gott! Superbra frukostfrallor.

Glutenfria frallor som svalnar i fönstret

22.00 Ligger i sängen med en kopp te och skriver det här.

Det som ska hinnas med innan jag somnar:

1. Måla naglarna tills imorgon (och inte röra mig innan det torkat helt)

2. Provbaka en chokladkaka.

3. Göra en inköpslista på det som behöver handlas i matväg till fotograferingen imorgon.

4. Svara på några viktiga mail.

5. Tvätta håret.

Så kan en arbetsdag se ut för mig, hoppas ni haft en härlig dag och sover gott i natt!

Kram Jessica