Bakad sötpotatis

Har ni haft en fin dag? Jag har haft en lång, men rolig dag. Hunnit med flera viktiga möten, fyndade en klänning och ett par pumps på rean sen lagade jag en sjukt god chili till middag. Eller den lagade sig nästan själv medan jag var ute och sprang på stan. Älskar sån mat som kräver minimalt med ansträngning men ändå ger maximalt med njutning.

Chili

Jag håller på att utveckla ett riktigt bra chilirecept, resultatet kommer i amelia under hösten. Längtar efter att ni ska få ta del av det för jag tror ni blir lika kära i min chili som jag är.

Eftersom chilireceptet inte är helt klart ännu tänkte jag bjuda er på en annan favorit nämligen bakad sötpotatis med getost. Det här är bara något ni måste prova, en vetofavorit hemma hos mig!

_DSC8491_bakpotatis2

Bakad sötpotatis

Tid: 1 tim 20 min
2 portioner

2 sötpotatisar
1-2 rödlökar (beroende på storlek)
2 msk smör att steka i
½ krm kanel
2 krm salt
1 krm chiliflakes
80 g getost, chevré
2 liter löst packade spenatblad

Sätt ugnen på 200 grader.
Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare.
Baka potatisen i ca 75 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom.
Dela löken på mitten och skiva den sen i tunna skivor.
Smörstek löken på låg värme i ca 10 minuter så den är helt mjuk och börjar karamelliseras.
Tillsätt salt, chili och kanel.
Rör om så allt blandas
Tillsätt spenaten och ta av pannan från värmen. Låt stå i 5 minuter så spenaten ”smälter”.
Kryssa potatisarna, tryck till i botten så de öppnas.
Fyll dom med getosten och spenatlöken.
Servera!