Rulltårtans dag -dröm!

Äntligen rulltårtans dag! Jag älskar alla matdagar som påminner oss om att stanna upp i vardagen och njuta av något extra gott. Den godaste av alla rulltårtor tycker jag är en klassisk drömtårta. Det brukade jag och min mormor baka när jag var liten och om det blev något över så fick jag alltid med det hem. Mamma la den då i frysen, med någon slags plan om att jag inte skulle äta mer den helgen. Men alla som har haft en drömtårta i frysen vet att den tinar förvånansvärt snabbt och är nästan ännu godare semifryst… Så den låg sällan särskilt länge i frysen.

drömtårta

Det bästa med att vara vuxen är ju att själv kunna bestämma hur ofta och hur mycket man vill fika:) Jag har precis bullat upp på trappan ute med kaffe och drömtårta och ska snart ta en liten paus från jobb och hänge mig totalt till att fira rulltårtans dag :D. Såklart får ni receptet på min drömtårta så ni också kan fira!

rulltårtans dag

Drömtårta

Tid: 25 min
20 bitar

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
strösocker

Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
1 äggula
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225 g.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter.
Sikta i potatismjöl, kakao och bakpulver.
Vispa igen så allt blandas.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Häll smeten därpå och jämna till så den ligger i en rektangel.
Grädda i 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper bestrött med strösocker.
Låt svalna.
Rör ihop smör, äggula, florsocker och vaniljsocker.
Bred smörkrämen på den avsvalnade rulltårtan.
Rulla ihop på kort eller långsidan beroende på hur tjock du vill ha den.
Lägg skarven nedåt.
Servera eller förvara i kylskåp om du vill att smörkrämen ska vara kall.

rulltårta

Kram Jessica