Kalas på nolltid

malin fredriksson

Igår fyllde min kompis Malin 33 år, (GRATTIS igen underbara du och tack för en härlig kväll!). Malin hade sån otur och fastnade på pendeltåget på väg hem från jobbet och det blev såklart lite tajt att få klart allt tills när vi och övriga gäster skulle komma. Här kommer lite festinspiration på hur man precis som Malin kan kasta ihop ett kalas på nolltid efter jobbet.

pastasallad

Man kan svänga ihop en fest på en halvtimme, det är det som är så härligt. Generellt märker jag bland många vänner att ribban läggs så högt när man ska fest eller kalas att det sällan blir av för det tar för lång tid med alla förberedelser.

Det behövs inte så mycket mer än en inköpslista på det man ska ha, handla det, laga lite, upp med allt på fat, fram med glas och tallrikar så är man klar!

Och gästerna kan ju komma redan innan man är klar om man har ett öppet kök så kan festen börja öven tidigare samtidigt som man lagar och lägger upp. Det enda som är svårt  är det här med vädret, några gånger regnande det faktiskt på oss och på maten, men vi hade is i magen och väntade några minuter innan vi packade ihop och gick in och då kom solen igen. Tur!

pastasallad

Malin bjöd på jättegoda sallader med pasta, jordgubbar, basilika, sallad, tomater och fetaost. Till det fanns det massor av chark, bröd, frukt, ostar och såklart bubbel! Och en sjukt god röra gjord på strimlade soltorkade tomater, crème fraîche, salt och peppar. Den kommer jag göra många gånger. Återkommer med exakt recept när jag har provlagat det:). Så det ni ser på bilderna är det enda som krävs för en lyckad fest, plus det som inte syns här, gäster och musik!

Kram och ha en festlig lillördag!