Potatisgratäng gör mig lugn

Potatisgratäng. På riktigt finns det någon mat som ger en lika mycket lycka i själen som potatisgratäng? Nej, det gör det inte. För mig är dagarna den här veckan extremt intensiva(eller hela månaden haha), det är många projekt som löper parallellt och jag försöker få allt att gå ihop. När det är knökfulla dagar så är maten extra viktig tycker jag, igår hade jag bara 10 minuter på mig att få ihop någon slags middag och då är potatisgratäng perfekt! (VA?! kanske du tänker. Låt mig förklara).

potatisgratäng

Jag hyvlar bara potatisen lövtunt på mandolin, ner i formen med grädde, vitlök och salt. Igår hade jag också i timjan och basilika för jag hade det hemma. På med lite riven ost om det finns någon som skräpar i kylen. In i ugnen på 200 g i ca 40 minuter. När det var en kvart kvar slängde jag på några frysta lammprinskorvar som jag hade i frysen. Så det blev en allt i ett gratäng. Så aktiv tid tog detta mig ca 10 minuter. När gratängen var i ugnen hann jag med att packa, imorgon åter jag till Gotland för att laga och styla mat till amelia (tidningen).

rosor

Åter till gratängen. Det bästa med potatisgratäng är att det är så trösterik mat. När man är stressad, trött, nere eller bara behöver ett andrum så är potatisgratängen där för en. Man blir lycklig av potatisgratäng. Det finns ingen maträtt som är så trygg som den, sen så är den enkel att laga också. Så otroligt ödmjukt av den. Länge leve potatisgratängen <3

yogagirl

Nu ska jag skynda vidare, håller på med ett jättekul projekt idag som kommer bli officiellt i och med mitt nästa boksläpp i september! Längtar efter att visa er!

Puss & Kram