Fredagsdrink och bilkontor

Sitter och väntar på gotlandsbåten och passar på att jobba lite eftersom det aldrig finns någon vettig mottagning ombord. Jag älskar att köra bil, åka bil och hänga i bilen så det är ganska härligt med bilkontor. Och skönt att hinna jobba undan lite.

audi

Gårdagens projekt var att spela in en film som ska sammanfatta det min nya bok handlar om. Härliga hemmafester. Inspelningen gick superbra, och vi hade såklart fest på riktigt. Lite trött idag eftersom jag var hemma vid 03.00 men det var det värt, vissa säger att man aldrig ångrar ett träningspass jag säger att man aldrig ångrar en rolig natt. Man kanske blir lite seg, men det gör ju ingenting om 100 år.

IMG_0013

Här kommer ett recept på härligaste fredagsdrinken för er som fortfarande har rabarber i trädgården.

rabarberrecept

Bubbliga rabarber

4 glas

1 dl rabarberpuré (se recept nedan)
6 dl mousserande vin (går bra med alkoholfritt)

Fördela rabarberpurén i 4 fina glas
Toppa med mousserande vin

Servera!

Rabarberpuré:
400 g rabarber (ca 1 liter slantad)
½ dl vatten
2,5 dl socker
1 vaniljstång

Skala och skär rabarbern i slantar.
Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
Mixa till en slät puré
Låt svalna.