Farmor, du är bäst!

Idag vill jag hylla min farmor, en av mina stora förebilder i livet. Min farmor Gunlög. Farmor är cool, stark, rolig, snygg, glad, tuff, kreativ, konstnärlig, snäll, omtänksam och inspirerande.

Anga Gotland

Farmor ringer jag ofta när jag har något jag vill bolla, stöta och blöta. Hon är världens bästa lyssnare och kan alltid ge en handfasta råd eller ett nytt tankesätt så man kommer till nya insikter. Oavsett om det gäller karriär, relationer eller vilken klänning som passar bäst på en speciell fest.

Farmor har också lärt mig att laga mat och varit en outtröttlig provsmakare när jag testar nya receptidéer och liknade. Jag hade verkligen inte varit den jag är idag om inte farmor funnits. Hon är girlpower i sin renaste form och har bidragit till att mitt självförtroende allt som oftast varit bra.

Gunlög Israelsson

Igår blev farmor klar med sitt 6-år långa sommarprojekt, den här väggbonaden, ett skånskt yllebroderi. Självklart firades det storslaget, för alla roliga saker man gör ska firas! Jag, farmors sambo, vår granne Kerstin och min faster Agneta blev därför inbjudna på vernissage i ladan. Fläderdrinkar, nötter och vackra blommor och uppvisning av mästerverket.

Skånskt yllebroderi

Farmor du är bäst!

fläderdrinkar

Alkoholfria fläderdrinkar 

Hemgjord eller köpt flädersaft
Bubbelvatten
Blåbär, frysta
Späd saften med bubbelvatten, plumsa ner några frysta blåbär och servera.
(-vill man inte ha alkoholfritt kan man tillsätta lite hallands fläder.)

Nu är det dags för söndagsmiddag här på ön. Lammstek från grannarna som fått marinera hela dagen i någon ljuvlig marinad som min lika ljuvliga faster Agneta svängde ihop medan jag jobbade.

Agneta Israelsson

IMG_0026

Ha en underbar söndag, fina ni! Blir så glad av era mail och kommentarer! Känner mig så välkommen in i bloggvärlden, tack vare er<3