Matfoto- en dag av förberedelser

Jessica Frej

Idag har det varit fullt fokus på förberedelser för matfotografering. Jag och fantastiska Lina, som from september gör matjobben,  i ameliatidningen ska i flera dagar plåta en massa nummer i hennes underbara hus på Bungenäs.

Så imorse började jag med att packa ihop mig, kika igenom all rekvisita, och dubbelkolla inköpslistan som sträckte sig över tre stycken A4-sidor.. Det blir en hel del att handla när man ska plåta mat. Oftast räcker det inte med 1 citron även om det bara ska vara det i receptet utan man kanske vill ha 8 stycken om man får för sig att det kan vara snyggt att ha i en skål i bakgrunden. Så jag  handlade en hel del kan man säga.  Men allt gick in i bilen = total lycka!

audi a6

I Visby passade jag också på att köpa lite snygga köksgrejer och bara promenera omkring i gränderna och samla energi. Visby är så himla vackert! Samtidigt pratade med min kompis Maria om allt mellan himmel och jord med framför allt ville jag ringa för att gratulera henne till att hennes brödbok är klar.

IMG_0032

 

visby

 

Sen styrde jag mot norra Gotland och Bungenäs där Lina bor.

IMG_0029

Senaste 7 timmarna har jag bara lagat mat, Lina har plockat bland prylarna och planerat upp morgondagen. Jag har kokat grytor, soppor, bakat bröd, kakor, hackat grönsaker och tagit ett och annat telefonsamtal. Att kunna konsten att multi-taska är A och O som frilansade matskribent 🙂

Lina Adamo

I det här brutalt coola huset hänger vi alltså den här veckan. Resultatet ser ni i ameliatidningen i höst. Kan knappt bärga mig! Det här är så kul!

Sov gott och hoppas att ni också har en rolig vecka framför er!