Krämig citronpasta med hasselnötter – på nolltid

Hej kompisar! Fredagskänlsan hos mig är ”HUR KAN DET REDAN VARA FREDAG OCH NÄR BLEV KLOCKAN 16:48?!” Om en timme ska jag vara ombytt, sminkad, klar med veckans jobb och på väg till kräftskiva hos min kompis Gunnar. Blir spännande och se hur jag löser det..

örter

Eftersom dagen har gått i ett har jag inte riktigt reflekterat över att lunchtiden är passerad med råge så slängde ihop en pasta nu och den blev så sjukt god i all sin enkelhet så ger er receptet ifall ni också behöver trolla fram mat på fem minuter idag. Riktigt nöjd över att jag hann ladda med den här pastan innan kräftskivan ikväll, ni vet hur kräftor och snaps på tom mage kan bli. Inte så festligt. Det bästa hemma hos mig just nu är mina örter, så lycklig över att de överlevt hela sommaren trots noll omvårdnad. Hurra!

basilika

Citronpasta med hasselnötter

Tid: 10 min
2 portioner

2 portioner linguini (150-200 g)
1 dl grädde
1 msk kalvfond
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 citron
1 dl basilikablad, hackat
svartpeppar
olivolja

Koka pastan enligt anvisningarna i rejält saltat vatten, ta upp den när den är al dente.
Häll pastan i ett durkslag.
Slå i grädden och kalvfonden i den nu tomma pastakastrullen.
Låt det koka upp.
Vänd i pastan och de hackade basilikabladen och blanda om.
Lägg upp på två tallrikar.
Dra över rejält med svartpeppar, hasselnötter och lite olivolja.
Pressa över citronen.
Servera!

linguini

citronpasta