Vin möter mat

IMG_0064

Har jag berättat att jag anser att en bra fest ger mer energi än 8-timmars sömn? Så är det. Igår åkte jag direkt efter nyhetsmorgon till restaurang ”Syster och bror” och det underbara eventet ”vin möter mat”. På ”Vin möter mat” samlas kockar, foodies, sommelierer och bartenderns för att lära av varandra och bli inspirerade till nya sätt att kombinera mat och vin. Sen är det ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner, blivande kollegor och bara ha det jäkligt skoj.

IMG_0065

När man ankommer vid 14-tiden blir man indelade i lag om 5-6 personer och får i uppgift att laga 1 rätt men 1 specifik huvudråvara till 40 personer. Vårt lag fick Rödräka. Inspirerade av min majsgula klänning valde vi att göra en rostad majskräm, syrlig äpple och bönsallad och till det grillade och chimichurri rubbade räkor.

IMG_0069

Det blev brutalt gott. Ni måste testa att laga den här majskrämen och serverade den till vad som helst som är grillat och smaksatt med lime, chili och koriander.

IMG_0066

Såhär gör man: Skär av alla majskorn från majsen. Koka upp stjälkarna med mjölk och grädde och låt det koka i ca 45 minuter. Släng stjälkarna och spara gräddmjölken. Rosta majskornen i en stekpanna med smör och vitlök så att den blir gyllenbrun. Mixa gräddmjölken med majsen och smaka av med salt och pressad citron. Alltså extremt gott. Åt säkert en halv liter medan jag smakade av för att det var så episkt!

IMG_0068

Förutom att man får jobba med fantastiska råvaror och lära sig massor av sina nyfunna vänner så blir det en hel del flams och trams och jag tror jag skrattade mig till ett 200-årigt långt liv igår med Fia och Viggo, vilka underbara människor. Nästa gång jag har fest hemma ska jag absolut bjuda dom, blir glad bara av att tänka på det! Nu måste jag bara planera in en fest i nästa lucka av kalendern.

IMG_0067

IMG_0070

Träffade också Pär och Cecilia som precis som jag varit med här tidigare och de bjöd på årets godaste dessert med choklad, mango och tonkaböna.

14079470_10210199379650787_2941902273792706330_nIMG_0071

Jag önskar verkligen att alla som älskar mat och dryck skulle på uppleva en dag på ”Vin möter mat”. Det är verkligen inspiration i sin renaste form. Stort tack till Fredrik och Karoline som anordnar detta år efter år och för att jag fick vara med än en gång!

Idag är sömnkontot på minus men energin på topp! En fest är precis vad man behöver för att ladda batterierna:)