Sommarsallad – passa på att njuta in i det sista!

Passa på att njuta av sommaren så länge som det bara går, jag kommer allafall inte kasta in handduken på bra länge. Så länge det är över 17 garder är det sommar i min bok:) Här kommer ett recept på en av mina bästa sommarluncher som är helt fantastiskt god i matlådan, så perfekt nu om du vill ha med mat till jobbet. När ni kokar belugalinser (hur man gör står på förpackningen) passa på att koka lite extra. Belugalinser är jättegott att ha i soppa och alla möjliga sallader så det är perfekt att ha färdigkokade i en skål i kylen.

Sallad med belugalinser

Sommarsallad med belugalinser

Tid: 20 min
1 portion

1 persika
5 jordgubbar
5 små tomater
5 mynta blad
5 basilika blad
5 persiljeblad
10 cm gurka
½ pkt fetaost
1 näve spenat
1 dl kokta beluga linser eller liknade
1 msk olivolja
1 krm flingsalt
nymalen svartpeppar

Klyfta persika, jordgubbar och tomater.
Strimla örterna.
Hacka gurkan grovt.
Smula fetaosten.
Blanda ihop allt med spenat, linser, olja, peppar och salt.

Servera eller lägg i matlådan till nästa morgon:)