Hej kompisar! Älskar ni också tacos? Det är klart ni gör, här kommer mitt bästa recept på Tacopaj som jag gjorde när jag var på nyhetsmorgon senast! Alltså hjälp vad gott det är. Det här är ett tacopajsrecept som hängt med mig sjukt länge och jag älskar den! Creme fraiche och majonäs gör den här överlägsen alla andra tacopajer.

Tacopaj med creme fraiche

Tacopaj

Glutenfritt Pajskal

(man kan använda vilket pajskalrecept som helst)

2 ½ dl bovetemjöl
2 ½ dl teffmjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 ½ msk fiberhusk
3 msk kallt vatten
3/4 tsk salt.

Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en springform.
Förgrädda i 5 minuter på 200 grader

Fyllning
500 g nötfärs, svensk ekologisk
1 påse tacokryddmix
1 gul lök
20 g smör till stekning
1 dl vatten
2 tomater
½ hackad fefferoni, starka
2 dl cremé fraiche
½ dl majonäs
2 vitlöksklyftor
3 dl riven ost

Hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna med smöret.
Tillsätt tacokryddmixen.
Häll på 1 dl vatten och låt det koka in i köttfärsen.
Hacka tomaterna och blanda de med fefferoni
Häll köttfärsen i pajskalet.
Bred tomaterna ovanpå.
Blanda cremé fraiche och majonäs.
Pressa i vitlöken.
Blanda i 1 dl riven ost.
Bred blandningen ovan på tomaterna.
Strö över osten.
Grädda i 20 minuter på 200 g.
Servera med strimlad isbergssallad.

Här kan ni se hur det såg ut när jag lagade flera olika pajer i nyhetsmorgon söndag med Jessica Almenäs.