Aruba – varför ska man åka dit?

Divi resort aruba

Förra året åkte jag och min sambo Martin till Aruba på semester i november. Det var otroligt skönt. Jag var lite nervös innan för det var första gången jag åkte på chartersemester i vuxen ålder. Jag var rädd att det skulle kännas tråkigt och plastigt. Vi åkte med Ving och bodde på Divi, för dom hade direktflyg till Aruba, och vi kunde bara vara borta en vecka så vi ville inte lägga massor med tid på själva transporten. Flygtiden är ca 10 timmar och tidskillnaden är på 6 timmar. Vilket är helt fantastiskt med tanke på att det i princip alltid är 30 grader varmt på Aruba och det var just värmen vi ville åt.

Soluppgången som mötte oss första morgonen

Vi hade inte tid att kolla upp ön, hotellet, eller resebyrån särskilt noga innan så det bara hålla tummarna att de skulle hålla måttet. Jag måste säga att redan på flyget förstod jag varför så många åker på charter med all inclusive, herregud så bekvämt. Allt serverat och alla frågor besvarade innan man ens hunnit ställa dom. Wow.

"våra solstolar" här låg jag hela veckan.

Varför det är härligt att semestra på Aruba:

1. Direktflyg och kort flygtid

2. Det är jättevarmt och blåsigt, så det blir aldrig obehagligt svettigt.

3. Vackra stränder

4. Bekvämt

5. Många restauranger att välja på italienskt, thai, grill, buffé och en klassisk ala carte.

6. Goda drinkar. Strawberry daquries var ca det jag levde på den veckan. Med eller utan alkohol.

7. Snacks och glass fanns också att hämta hela tiden i barerna. Så man behöver verkligen inte köpa någonting när man är här.

8.Fina hotellrum och Supertrevlig personal

9. Massor med träningsmöjligheter så som yoga, pilates, dans, gym. Man kan också dyka, golfa, rida och syssla med massa vattensporter.

10. Lugnt

Vad saknar Aruba:

1. Spännande matkultur. Det var väldigt amerikaniserat. Stora stekar, mac n cheese, pannkakor osv. Inget spännande, inte heller dåligt. Allt vi åt var gott men inte minnesvärt. Jag älskar ju mat och att prova nya matkulturer så det här var något av en besvikelse för mig.

2. Det kan regna. Vi hade en regndag, men det var okej eftersom det fortfarande var varmt.

3. Är man så som jag var bara ute efter att ligga på stranden och plöja romaner eller om man vill sporta är det perfekt. Annars vet jag inte om det finns så mycket kultur att uppleva.

4. Gillar man att shoppa på semestern är inte Aruba rätt resmål.

Usikten från baren

På väg till frukosten, en liten promenad på 4 minuter från vårt rum.

Yoga på stranden var bland det bästa på resan. Super duktig instruktör och magisk utsikt.

Jag i havet, en halvmolning men supervarm dag.

Grillrestaurangen på grannhotellet Tamarijn som också ingår i all inclusive. Kul koncept där man steker sin egen mat.

Magiska solnedgångar varje kväll vid 18-tiden.

 

Regnig dag så vi tog en cykeltur till stan och promenerade omkring i hamnen.

Sanden var vit och finkornig. Magiskt!

Jag hann läsa 5 böcker och de här två rekommenderar jag varmt!

Även denna bok är underbar, men ni måste börja med 1an "Livet efter dig".

Kring Jul vill jag gärna resa till värmen igen, jag har svårt att överleva utan sol. Har ni några tips till mig på bra resmål?

Det här är vad jag saknar mest. Värme, iskalla drinkar och sandstrand.