7 tips för en lyckad festkväll

Fördrink med snacks, kalla drinkar och mycket mat är receptet för en lyckad kväll

Jag älskar fest, det kanske inte kom som en överraskning. Jag går ofta hem sist och är vaken längst.

Hur gör man då för att orka länge? Jag ska ge er mina bästa tips! Man behöver vara lite förutseende och planera innan. Lite som att ladda upp för ett lopp. Det här är 7 grejer som är sjukt bra att tänka på oavsett om du ska på bröllop, gala eller en stor födelsedagsfest. Checka av allt på den här listan och du kommer få en roligare kväll och må bra dagen efter.

Jag och mina vänner Elin och Nicole laddar för en festkväll i Visby.

1. Ta en power nap innan festen. Det räcker med 10 minuter om du inte har mer tid. Men gärna en halvtimme.

2. Drick vatten. Hela dagen ladda med mycket vatten så kroppen är glad och nöjd.

3. Ät mat. Du kanske tänker att du ska äta på festen, och ja det ska du säkert. Men oftast så äter man inte tillräckligt när man är på en stor fest, det kanske är lång kö till buffén så man orkar inte gå två gånger eller så är det pyttesmå portioner eller så har man bara för mycket att babbla om med sina bordsgrannar att man glömmer bort maten. Det händer konstigt nog mig allt för ofta, trots att jag lever för att äta. Ät något stadigt innan festen så är du på säkra sidan.

4. Se till att det i kylskåpet finns ett glas med färdigbrusad resorb eller annan vätskeersättning. Som du kan dricka innan du går och lägger dig. Dans, bubbel och många vakna timmar gör att man behöver ordna upp vätskebalansen. Varför ska den vara färdigbrusad? Tålamodet när man ska gå och lägga sig är sjukt kort så man kanske inte orkar vänta på att den brusar klart.

5. Ha en full kyl. Kanske blir det efterfest, eller så är du nästa morgon desperat efter iskall äpplejuice, kripsiga chips eller en piggelin. Ja alla har vi våra hang-ups så var förutseende! Hur ser din drömkyl ut dagen efter?

6. På festen, ha kul! Var i nuet. Dansa mycket och skratta mest det är det här som gör att man får energi nästa dag, alla härliga minnen.

Jag och min storasyster är rätt duktiga på det här med att ha kul

7. Tvätta alltid av sminket och ta allra helst en dusch innan du går och lägger dig. Det finns inget värre än att vakna upp med en frisyr som luktar av parfym  eller rök och ögon klibbiga av mascara, det är som att be om huvudvärk.

HA EN UNDERBAR KVÄLL!

Att ha en brunch bokad dagen efter på någon härlig restaurang är inte dumt!