Glöggpremiär

Är det okej att börja dricka glögg snart eller? Jag älskar glögg och skulle kunna tänka mig att premiärglögga den här veckan. Att komma hem en kylslagen dag efter jobbet och värma en liten kopp glögg kan vara mysighet i sin absolut renaste form. Jag tycker om ganska ljusa glögger (säger man så? eller glöggar?).

Glöggpremiären september 2015 hemma i trädgården

Givetvis köper jag olika varje år och testar massor med sorter, men tycker inte om de som har typ godis smaker. Det ska ändå vara glöggigt! Jag älskade blossas Earl grey som de hade förra året, speciellt flaskan. En annan som jag gillade som jag hoppas gör come back var deras saffransglögg och den med lingon.

Årets smak blossa smak har precis presenterats och det är KRÅKBÄR! Vad är det tänker ni kanske? Jag med! Läste att de växer i hela landet, har en sträv syrlig smak och de är svarta små bär som växer på barriga buskar. Jag tror mycket på ett syrligt strävt bär i glöggen, kanske blir de ännu godare än med lingon. Återstår att se, ska stå på kö när den finns i butik! Supersnygg grön flaska som kommer passa fint in i alla julpyntade hem tror jag. Medan jag väntar på att det är okej att dricka glögg rent kalendermässigt värmer jag äppelmust med en kanelstång och spetsar med calvados. Hur gott som helst!

Blossa 2016 glögg