Kantarelltoast med dill

Hej kompisar!

Vet ni vad det godaste som finns är? Kantarelltoast med dill. Receptet finns i ”Fest på 30 min.” och det är verkligen brutalt gott! Markus Oscarsson som brukar prata politik på nyhetsmorgon satte i sig två stycken när jag lagade det i rutan. Älskar den typen av betyg.

Smörstekta kantareller, krämig grädde, pigg dill, västerbotten ost och brödet får en doft av vitlök. Alltså ja det är en extremt perfekt kombination!

Kantarelltoast med dill

Recept ur boken ”Fest på 30 min”  – Bonnier Fakta.

6 portioner

6 skivor vitt bröd
600 g kantareller
1 rejäl klick smör, 30–40 g
1 dl vispgrädde
12 skivor lagrad ost, exempelvis brännvinsost
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad dill
salt och svartpeppar

Rosta brödet i brödrosten.
Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftan, bara lätt så de får en doft av vitlök.
Lägg osten på brödet.
Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek kantarellerna på hög värme med salt och peppar så de får en fin yta. Slå i grädden och låt den nästan koka bort.
Lägg de gräddiga kantarellerna på brödet och osten och servera direkt.