Pannkaksfrukost

En hög med pannkakor = en hög med kärlek

Pannkakor till frukost. Det är väl ändå helgmys i sin renaste form. Varje  gång jag steker pannkakor till mig och min kille tänker jag på hur jäkla mycket kärlek det låg bakom alla pannkisar mormor, farmor och mamma stekt. Det tar lixom lång tid att steka pannkakor till två pers. Jag förstår inte hur mormor orkade steka plättar till fem hungriga ungar på sommaren. Hon måste stått i vårt pyttelilla kök i flera timmar med stekos som enda sällskap. Det är kärlek. Sen kastade vi i oss allt ihop på några minuter för att sedan fortsätta bada. Vilket tålamod. Vilken kärlekshandling.

Okej hur kul är det här twitterkonversationen mellan mina syskon? Var lixom tvungen att ta en print screen och skriva ut.

Jag utgick från receptet på den här kylskåpsmagneten men ändrade om lite så pannkakorna blev glutenfria.

Glutenfria Pannkakor

1 dl havremjöl (märkt glutenfritt)
1 dl rismjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk xantangummi
1/2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
5 dl mjöl
3 ägg

Vispa eller mixa till en slät smet.
Låt stå 10 minuter.
Stek i massor med smör.

glutenfritt

Visste ni att jag har ett pyttelitet kök. En kokvrå som det så gulligt heter. På vänstersida ser du min bänkdiskmaskin som är inklämd bredvid spisen. Den går preeeecis att öppna. Behöver jag säga att jag drömmer om ett jättekök?

Scanpans stekpannor är verkligen sjukt bra. Den här lilla har jag haft i massor med år och det är inte en skråma i den, perfekt storlek för pannkakor, steka ägg och laga till en liten måltid för 1-2 pers.

pannkakor

 

Väckte min sambo med den här tallriken. JAg har verkligen inte varit den härlig flickvän på senaste tiden, totalt uppe i mitt eget. Så idag tänkte jag lägga all tid på att bara umgås med min kille. Har saknat oss så mycket senaste tiden. En pannkaksfrukost är en bra start på helgen.