Punk Royale -krogtips

Det är sällan jag blir totalt överkörd av häpnad vid ett restaurangbesök. Jag älskar ju att gå på restaurang och det är där jag allra helst lägger mina pengar. När jag besökte Punk Royale i våras var det en totalupplevelse utan dess like.

Man kommer in i en pytteliten lokal, där inne är det mörk, hög musik och hela lokalen är fylld med rök. Discorök. Det skrattas, pratas och stojas överallt. Jag känner direkt att det här blir bra. Jäkligt bra! Härom veckan lagade gänget från Punk Royale middag på en fest jag var på, maten var lika episk och stämningen god. Men Punk ska upplevas på folkungagatan 128.

Älskar du mat? Längtar du efter en ny restaurang upplevelse? Vill du bli överkörd, överraskad och lycklig? Då ska du testa Punk Royale. Gå hit med kompisgänget, bästa kollegorna eller din partner. Men ta inte hit någon som brukar klaga på hög musik eller människor som tycker om att ha koll på läget. Det funkar inte här.

Bonus om du vill smygtesta deras mat, besök Punk Royale café som ligger vägg i vägg.

På bordet är det markerat med krita att jag ska få glutenfritt. Vilket det fixade superbra, bortsett från en gång då jag fick påminna. Men det är ok, eftersom de var så gott och lyxigt att få bra glutenfria alternativ till alla rätter.

Sällskapet för kvällen, min sambo Martin. Emma Hamberg och Anette Rosvall mina underbara vänner.

Snyggaste caviar serveringen. Den här bilden är från när Punk-gänget fixade käket på en fest jag var på. Man kan var ganska säker på att kvällarna med punk alltid inleds med caviar och vodka.

Bara tugga i sig och svepa.

Gissa vad detta är? Roligaste serveringen. Men jag kan inte riktigt käka det, blir inte gott när det dåliga samvetet gnager. Hopps på att de hittar på något nytt här.

Ostron med fryst rabarber och persilja. Magi.

Ägg och bacon på ett helt nytt sätt. Måste upplevas. Bland det godaste jag ätit.

Från Punk Royale café "En klassisk påservering" som de uttryckte det. Kyckling, rök och massa kryddor.

Också från Punk Royale Café. En majskolv som är begravd under min favorit svamp, tryffel.

Okej hur glad blev jag när kocken Johan Gottberg serverade mig den här asken med majs och tryffel? För glad. Johan ser ju inte ut att vara lika glad men det var han själv som vill vara med på bild:D

Serveringarna är halva nöjet. Här är caféets version på ostbågar. Friterat fläsk med gruyere, serverat på ett gammalt plastlock.

Sjukt god rätt med kalvsylta. Trodde inte alls att jag skulle tycka det var gott men det var tokigt gott!

Några av genierna bakom maten och serveringen.

Och några till av genierna bakom maten och serveringen.