Universums enklaste och godaste förrätt

Recept på världens enklaste och godaste förrätt. Ja jag kan säga det eftersom jag efter alla signeringar de senaste veckorna har jag bjudit hur många som helst på den här och alla blir nästintill chockande över hur något så enkelt kan vara så gott. Vilket alltid är superkul eftersom hela min matlagning bygger på enkel mat som är så smakrik och god att men blir knockad.

Faktum är att hela fest på 30 min. bygger på den här typen av rätter. Minimal insats, maximal utdelning.

jordgubbar-i-sallad

Det är så man svänger ihop kalas på nolltid. Oavsett om man är småbarnsförälder eller någon som lägger all tid på arbetet så är smarta genvägar och enkla recept lösningen på hur man får guldkant på allt från tisdagskvällen till lördagsmiddagen med grannarna. Ikväll hade jag min granne Linda, min mamma, min bästis Nicole och hennes mamma på middag och alltså finns det något härligare. Olika generationer, olika liv och så mycket att prata om. Nu har de gott hem, de kom klockan 17 och nu är klockan 21. Några timmar med de man älskar och nu är man full av energi och inspiration igen. Diskberget, högarna med arbete och den osoterade tvätten känns plötsligt inte så jobbig. Musik, en kopp te och resterna av desserten hjälper mig att ta mig igenom allt innan det är sängdags. Underbara människor, god mat och massor av skratt är det jag behöver för att vara lycklig.

tomatsallad

Recept tomat och getostsallad

Tid: 5 min
6 portioner

20 jordgubbar eller hallon
20 cocktailtomater, gärna romantica
100 g chevre
20 basilika blad
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar

Dela tomater, jordgubbar/hallon, smula chevrén.
Lägg på ett fat och ringla över olja, vinäger, salt, peppar och toppa med basilika.