Saltrostade mandlar- ultimata drinksnackset

Iskall drink och något gott snacks, det är synonymt med helg, semester och guldkant för mig. Jag älskar snacks som känns lite arbetade men som ändå inte kräver massor med olika ingredienser eller framförhållning. Så här kommer ett nytt recept som jag kom på senast när jag inte hade några snacks hemma. Eller det hade jag ju visade det sig, det här blev så gott! Saltrostade mandlar. Anledningen till att jag löser upp saltet i vattnet först är att jag vill att mandlarna ska blir ”dammiga” av salt istället för att det är saltkorn. De som man inte käkar upp är ju superbra mellanmålsnötter att ha i handväskan för de där gångerna när man inte hinner käka frukost eller missar lunchen. Så det här är det ultimata drinksnackset för att:

1. det är jättegott

2. man har typ alltid mandlar, salt och vatten hemma

3. det är enkelt att göra

 rostade-mandlar-med-salt

Rostade mandlar

200 g sötmandel
2 dl kokhett vatten
2 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda salt och vatten i en ugnsfastform så saltet löser sig.
Rör ner mandlarna och blanda om.
Rosta mandlarna i ugnen i ca 20 minuter så allt vatten kokat bort.
Låt svalna och servera som tilltugg till din favorit drink.

saltrostade-mandlar

 

Sugen på fler av mina festliga recept? kika här.