Banoffepaj, bästa desserten någonsin!

Nu har jag stått i tre dagar på bak- och chokladfestivalen och det finns ett bakverk som kommer upp hela tiden. Det spelar ingen roll vem jag pratar med alla vill utrycka sin kärlek till banoffee pie, världens godaste och enklaste bakverk. Det är bara så orimligt gott och man kan inte förstå att insatsen är så liten. Några få ingredienser blandas ihop och sen världens godaste efterrätt. Det finns många varianter på den här goda desserten här kommer ett extra enkelt recept, som funkar till både dessert och fika!

banoffiepie

Banoffee pie

6–8 portioner

200 g digestivekex (välj glutenfria för en glutenfri paj)
100 g smör
1 burk á 397 g karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
2 ½ dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad
2 bananer
½ krm flingsalt
ev. nötter

Krossa kexen, antingen kör du dom i en matberedare eller så lägger du kexen i en plastpåse och bankar sönder dom med en kavel eller liknade.
Bryn smöret.
Blanda smör och kexsmulor och tryck ut det i en springform.
Ställ i frysen och frys i 10 minuter, eller i kylen medan ni äter varmrätten.
Bred ut dulce de leche över kexbotten.
Skala och skiva bananen och lägg den på kolan.
Vispa grädden lätt och fluffig och lägg den över bananerna
Avsluta med att riva över chokladen och strö över flingsalt och eventuellt nötter.
Servera!