Köttfri måndag – recept

Köttfri måndag, är det något ni har anammat? Jag har inte tagit något direkt aktivt beslut om att köra vego-måndagar men oftast blir det så för att jag blir påmind via de jag följer på instagram exempelvis. Vilket är toppen, för det är ju en bra grej det här med att äta mer vego. Inte minst för kreativiteten i köket. Jag har precis som många andra lätt att fastna i mönster där man ofta äter samma rätter till vardags.

Bästa stället att ge och få inspiration är väl ändå Instagram, håller ni med?

Idag blev det alla fall svamp, ugnsrostad pumpa och grönkålschips till middag. Otroligt gott! Jag tänkte dela med mig av receptet på champinjonerna jag gjorde. Jättegott och kan tänka mig att de passar lita bra till klyftpotatis som till gratänger och ljumna sallader av olika slag.

champinjoner-recept

Champinjoner med vitlök

250 g champinjoner
2-3 msk smör
2 vitlöksklyftor
15 cm purjolök, gärna den gröna biten
salt
svartpeppar

Borsta och dela champinjonerna.
Hetta upp en stekpanna och stek svampen på hög värme i smöret tills de krymt en del och fått fin färg.
Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare 3 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar
Servera!

Tips det kan också vara gott ha i färskost eller grädde mot slutet och få en krämig stuvning att ha till rostade rotfrukter eller liknande.

champinjoner-med