Amerikanska pannkakor – glutenfria

naturligt-glutenfria-pannkakor

På tisdag är jag med i Nyhetsmorgon och lagar en härlig brunch, temat är såklart USA pga valet. Alltså jag orkar inte ens tänka på valet. Så sjukt nervöst. Jag tänkte att jag ikväll grottar ner mig i att ta fram ett sjukt bra recept på glutenfria amerikanska pannkakor istället. Men det visade sig att min första tanke höll och receptet blev perfekt på första försöket!

Alla som jobbar med att ta fram glutenfria recept vet hur ovanligt det är, men efter 4 glutenfria bakböcker så börjar det bli lättare och lättare. Vilket är en underbart! Jag tänkte att ni skulle få receptet först på tisdag, men kunde inte hålla mig, de blev så himla goda! Kanske något för söndagsfrukosten imorgon! Väldigt enkelt recept som man bara vispar ihop och steker på nolltid. Bästa frukosten:)

amerikanska-pannkakor

pannkakor-glutenfritt-jessica-frej

Amerikanska pannkakor – naturligt glutenfria 

Ca 8 små pannkakor

2 ägg
2 dl mjölk
1 dl havremjöl (glutenfritt)
1 dl majsmjöl
½ dl rismjöl
1/2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk socker
Smör till stekning

Vispa ihop och låt stå och svälla i 5 minuter.
Hetta upp en liten stekpanna och stek i lite smör.
Vänd när den fått fin färg och stek hastigt på andra sidan.
Servera med lönnsirap, smör och blåbär.