Kladdkaka med choklad – enkelt recept

Den här kladdkakan har hängt med mig länge, jag gjorde faktiskt så att jag tog mitt recept på chokladfondant och modifierade de lite för att komma fram till det jag tycker är världens bästa kladdkaka.  Den är inte rinnande i konsistensen som många kladdkakor utan med kladdig på ett tryffelaktigt sätt. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag!

Jag älskar choklad, på så vis är jag en ganska unik kvinna, haha. Den här kladdiga chokladkakan är magisk. Jag säger inte mer, ni måste testa! Om man vill fira kladdkakas dag den 7 november lite extra festligt rekommenderar jag att man serverar den här kakan med ett glas rött portvin. Kakan är naturligt glutenfri så den passar alla gäster 🙂

foto: Lina Eidenberg Adamo

foto: Lina Eidenberg Adamo

Kladdkaka med choklad

150 g smör
200 g mörk choklad i knappar
½ dl kakao
4 ägg
1 1/2 dl socker
1 krm salt
kokosflingor
vispgrädde till servering

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form och strö kanterna med kokosflingor.
Vispa ägg och socker i 5 minuter med elvisp.
Smält smöret.
Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
Vispa ner choklad och smörblandningen i bunken med ägg och socker.
Sikta i kakaon och lägg i salt, blanda om.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna helt och ställ i kylen i 1 timme före servering.
Servera med lättvispad grädde.