Saffran i sprit- så får du godaste lussebullarna!

MARINERA SAFFRAN I SPRIT= BÄSTA LUSSEKATTERNA

Jag älskar lussebullar, och allt med saffran i princip. Mest saffranssmak får du ut genom att marinera saffran i sprit och sen använda vätskan när du bakar bullarna. Det är bara hälla i spriten med saffranen i direkt i degen. Alkoholen försvinner när du gräddar bullarna.

Så här gör man:
1. Lägg 1-2 g saffran, helst hel saffran i en ren liten glasburk.
2. Häll på ett par matskedar sprit, kan vara vodka, konjak eller rom.
3. Sätt på ett lock och förvara i rumstempratur.
4. Låt stå i minst 24 timmar men gärna i flera veckor.
5. Använd i lussebullarna för maximal smak!

Något som är supergott att göra med saffran hittar ni i amelia jul som finns i butik nu, mina ljuvliga saffranstryfflar!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Gilla min facebooksida för ännu fler tips inför julen https://www.facebook.com/jessicafrejofficial/

Mitt bästa partytrick? jag har alltid 2 paket saffran i plånboken, bara helt vanlig mald saffran. När man är på middag eller fest och man hör från köket ”HELVETE jag glömde köpa saffran!” då är jag där på två sekunder och räddar fisksoppan, desserten eller såsen. Jag har fått användning för det här många gånger, folk glömmer alltid saffran, men inte jag för det är ju så gott!

saffran-i-sprit