Det finaste man kan få en regnig fredag

Alltså man var ju inte direkt superpepp på att gå ut i morse. Grått och ösregn. Jag provlagade recept hela morgonen och önskade att jag skulle kunna stanna hemma.

biff-rydberg-teatergrillen

Men jag hade ett viktigt lunchmöte på supermysiga teatergrillen, så jag fick ge mig ut allafall. Underbar mat, lyckat möte och ett superskoj uppdrag inlagt i kalendern gjorde att jag inte kände att det var ovärt att bli blöt och kall. Ett superbra möte helt enkelt. Sen en 10 minuters promenad i ösregn till vete-katten för snabbfika med min agent, vi satt där som två dränkta katter och skrattade med varsin bakelse. Det är lixom bara ge upp när det är sånt här väder. Sminket rinner, kläderna är plaskblöta och man fryser ända in i märgen.

Och sen hände det, det bästa som kan hända en sån här dag när man har massor att göra, en mail som aldrig slutar plinga, man fryser och är blöt. Min sambo ringer och är superglad för han börjat läsa ”Lilla Ego” kokboken (ja vi läser kokböcker som om det vore skönlitteratur) och vill laga middag till oss ur den.

lilla-egos-kokbok

Champagnen låg redan på kylning och vi behövde bara handla lite grejer på kitchen lab eftersom rätterna i den boken kräver en hel del utrustning och spexiga ingredienser. Så vi möttes på kitchen lab och handlade, sen kör Martin hem mig istället för till mataffären för att jag ska slippa. DRÖM.

lilla-ego-kokbok

Alltså på riktigt jag blir så glad över en sån tjänst att det finns inte. Att gå i en mataffär 17.30 en regnig fredag i november är ca det som jag är minst sugen på i hela världen. Blommor, choklad och presenter är också trevligt men att slippa handla fast det är ens tur slår allt! Eller slippa tvätta, diska, byta vinterdäck osv. alla sånna vardagsgrejer som man inte älskar. Att slippa dom är det bästa som finns. Omtänksamma små gester när man som mest behöver det är det finaste man kan få!

lilla-ego-kokbok-lo%cc%88jrom

Så nu har jag tagit en lång varm dusch, svidat om till min mysigaste hemma outfit och slagit mig ner i soffan med ostbågar och champagne medan han handlar middagen som han sen ska laga efter Tom och Daniels recept.

Undertiden ska jag bara ligga här med min dator och skriva klart så många recept som jag bara kan och också komma ikapp med mailen. Den här veckan hade jag behövt minst 3 dagar till på 🙂

Hoppas ni har en underbar kväll framför er<3

tom-sjo%cc%88stedt-daniel-ra%cc%88ms