3 julklappstips som passar ALLA

Jag tänkte fram till jul lite då och då tipsa om bra julklappar, som jag anser funkar till vem som helst som man tycker om:) Här kommer mina första julklappstips!

JULKLAPPSTIPS

Den första grejen jag vill tipsa om är ett helt vanligt zestjärn. Det är som ett rivjärn fast mycket vassare och med mindre blad så det man river blir supersmått. Jag använder mitt zestjärn dagligen till att riva skalet av citrusfrukter, riva muskot eller andra hårda kryddor. Perfekt också att riva vitlöksklyftor på så slipper man diska vitlökspressen vilket jag alla fall tycker är jättejobbigt. Jag tar med mitt zestjärn när jag reser för jag trycker det är så jobbigt om jag skulle behöva laga mat utan det. Alla har användning av ett riktigt bra zestjärn, och man kan inte heller ha för många så man kan även ge det till någon som redan har ett. Ett zestjärn kostar ca 189 kr. Min favortit är den här.

julklappstips-zestja%cc%88rn

 

Doftljus. Jag älskar lyxiga doftljus och tycker inte man kan få för många. Mitt favoritljus kommer från MUJI och kostar bara 60 kr. Doften ni ska sikta in er på är LOG FIRE, alltså hjälp vad mysigt! Det doftar kamin, öppen spis, brasa. Hur härligt som helst. Man tänder det, sätter på en dvd med en sprakade eld och så känns det nästan som man sitter i en mysig fjällstuga.

muji-log-fire-doft-ljus

 

Pepparkvarn. Det är skulle jag säga skrämmande hur många som saknar en riktig pepparkvarn. De kostar lite, men är så värt! Nymalen svartpeppar går inte att slå, den här går loss på 719 kr, men det går att hitta mindre av samma märke för ca hälften. Det som är så grymt med den här pepparkvarnen är att det är brutalstarkt malverk. Det går till och med att mala grus till sand utan att det går sönder, så den här pepparkvarnen kommer med 25 års garanti. Så det är något man kan ha hela livet. Jag reser heller inte utan min pepparkvarn, jag har en röd resekvarn.

bästa pepparkvarnen

 

hembakat-bakkvall-30-nov