Matmissionen

Mina vänner Annika och Rickard firade sin första bröllopsdag i augusti och gjorde det på ett så roligt och vettigt sätt. De bjöd in alla sina kompisar till en superhärlig fest. Alla fick vara med och bidra till festen på olika sätt och på själva festen fanns massor med aktiviteter som man kunde vara med på för att dra in pengar till stadsmissionens projekt matmissionen. Jag bidrog genom att auktionera ut mig själv helt enkelt och ikväll har jag varit hemma hos de som vann budgivningen och lagat en festmiddag till dom och deras vänner. SÅ KUL!

Roligaste grejen som hände när jag kom dit vad att jag fick världens déjà vu. Jag insåg att jag varit i det huset tidigare, på fest när jag var 15 år. Som tur var så var det inte samma familj som bodde där idag som då, minns att det var en ganska stökig tillställning. Hur som helst. Budvinnarna fick välja vilka rätter de ville ur min kokbok. Så jag lagade följande och fotade av allt som hastigast på köksbänken innan jag tog in det till gästerna (därav högst ostajlat :D).

a%cc%88ppeldrink

Varm äppeldrink med calvados och kanel. Serverades med rosmarin mandlar och grekisk ost.

img_0283

Burrata med pistagenötter, tomater, basilika, svartpeppar och härlig olivolja.

lammfile-med-a%cc%88rtor

En favoriträtt som är så mycket godare än den ser ut. Ärtor i krämig parmesansås med pinjenötter och tomater som serveras med örter och lammfilé.

fruktsallad-extra-allt

Fruktsallad extra allt i världens godaste kryddlag som serverades med lättvispad grädde.

Det är så kul att göra sånt här och samtidigt få vara med och bidra till något bra. Det enda som inte varit så härligt idag är att jag haft världens jobbigaste huvudvärk. Den sorten som inte ger sig ens tabletter. Vidrigt. Jag är jäkligt ”bra” på att bita ihop om det krävs, som idag. Eller krävs och krävs, idag  hade jag såklart kunnat ställa in, men det är så sjukt knepigt att ens hitta en ”ledig” dag i 7 personers scheman att jag kände att jag bara inte orkade det.

Nu ska jag njuta av min favorit sallad i soffan och sen försöka sova bort det här  och förhoppningsvis vakna imorgon och må 100% strålande:)

caprese