Drömtårta med jultwist

jessica-frej-bok

Hur snabbt gick den här veckan?! Jag känner att jag inte gjort annat än att skynda mig och ändå är det inte som att jag hunnit med allt på min lista. Det här med att det är tanken som räknas och att man gör så gott man kan känns lixom inte så tröstande när man inte hinner det man ska tycker jag. Jag blir mest bara sne på grejer som tar längre tid än jag trodde. Som igår när jag skulle reklamera två klänningar jag köpt som gått sönder i sömmen. Jag åker in till stan, parkerar och ska ta ut kassen med klänningarna ur bilen bara för att upptäcka att de inte ligger där. Irriterande, vet fortfarande inte var de är. Där förlorade jag flera timmar på ingenting, men jag orkar inte ens bli sur på mig själv det tar för mycket energi så jag ringer en kompis istället så jag får någon att skratta med åt det istället för att blir arg.  Sen tog jag en härlig lunch på stan för att pigga upp mig samtidigt som jag ordnade med lite böcker som ska iväg på posten.

Idag blir det fredagsfira med fika, bästa sättet att varva ner lite inför helgen på är att baka! Här hemma blir det min drömtårta men med en jultwist. Imorgon kan ni snacka bakning med mig på Mat för livet mässan i Kista. jag är där kring lunch och signerar böcker och ger tips och trix kring hur man lyckas med glutenfri bakning.

Boksignering på books and dreams tidigare i veckan

dro%cc%88mta%cc%8arta

Drömtårta med julfeeling

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
för jultwist – tillsätt 1 tsk pepparkakskrydda

Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
1 äggula
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Övrigt
2 bakplåtspapper
strösocker

Sätt ugnen på 225 g.
Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter.
Sikta i potatismjöl, kakao, bakpulver och pepparkakskrydda.
Vispa igen så allt blandas.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Häll smeten därpå och jämna till så den ligger i en rektangel.
Grädda i 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper bestrött med strösocker.
Låt svalna.
Rör ihop smör, äggula, florsocker och vaniljsocker.
Bred smörkrämen på den avsvalnade rulltårtan.
Rulla ihop på kort eller långsidan beroende på hur tjock du vill ha den.
Lägg skarven nedåt.
Servera eller förvara i kylskåp om du vill att smörkrämen ska vara kall.
Sugen på mer glutenfria recept? kika här.